Proč se snažíme dostat do restaurací více zeleniny?

Zdravím Vás, ještě před několika lety jsme jídlo vůbec neřešili. A upřímně příliš ho neřešíme ani dnes. V našem jídelníčku se toho, ale hodně změnilo a já cítím, že to byla změna k lepšímu.

Před několika lety se nám přišlo do rodiny dítě a už během přípravy jsme si uvědomily, že budeme v naší stravě muset udělat mnoho změn. Většina jídel se skládala z masa a nějaké přílohy, brambor, rýže atd. Můj muž byl zděšen při představě bezmasého večeře. Ale oba nás trápili zažívací problémy různého druhu, ať už nadýmání, zácpa nebo opačný problém.

Můj muž také potřeboval zhubnout doktorka ho strašila s morbidní obezitou.

Co jsme změnily?

Nezašli jsme žádnou radikální změnou. Nepřidali jsem se k řádné ze zástupu početných výživových skupin. Jen jsem se snažila, abychom kromě přílohy měli na talíři třetinu zeleniny. A světe div se! Pomohlo nám to.

Také jsme jídelníček přizpůsobili sezóně.

 Udělali jsme toho ještě více a vše nebudu rozepisovat.

 

Od té doby řešíme podobný problém v restauracích. Ať už když jdeme s dcerou nebo sami. Vybíráme se zdravější jídla, ale často si neumíme vybrat a vím, že nejsme sami.

V každé hospodě vám dají smažený sýr a krkovici,  A co takhle dát si k němu kromě brambor restovanou cibulku a mrkev!

Máte otázky?

Zeptejte se nás, rádi Vám odpovíme.